לחם מלא בסיסי
המצרכים:
3 וחצי כוסות קמח מלא מנופה (יוצא טוב עם קמח מלא קרנצ'י של סוגת)
1.5 כפיות מלח
1 כף סוכר חום
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כוס ורבע מים פושרים
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח המנופה עם המלח מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים.
- מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומערבבים לבצק
- לשים את הבצק כמה דקות עד שהוא רך גמיש וחלק.
- שמים את הבצק בקערה גדולה,מכסים במגבת מטבח נקייה ומשהים עד שהבצק יכפיל את נפחו. זה קורה בערך אחרי שעה עד שעה וחצי.
- כשהבצק הכפיל את נפחו לשים אותו שוב כמה דקות ומוציאים ממנו את האוויר.
- עושים גליל מהבצק ומניחים אותו בתבנית כיכר מאורכת.מהדקים לתחתית,מכסים במגבת מטבח ומשהים לעוד 45 דקות עד שיכפיל את נפחו שוב.
- אופים בחום גבוה 200 מעלות למשך 35-40 דקות עד שהלחם משחים מלמעלה
Be the first to comment