המזונות שאנו אוכלים משפיעים באופן ישיר על הרכב הדם שלנו ועל רמת החומציות שבו ולכן ניתן להסיק שישנו קשר ישיר בין המזון שאנו אוכלים ואיכותו לבין מצב בריאותינו.

בגופנו לכל איבר ואיבר יש דרגת חומציות שבה הוא מתפקד באופן אידיאלי.

לדוגמא הקיבה היא סביבה חומציות מאוד בשל הצורך לסייע לתהליכי העיכול שמתרחשים בסביבה חומציות ובשל תפקידה למנוע כניסת מזהמים שנמנעים מלחדור לאזור חומצי.

הדם שלנו שמושפע מהמזון שאנו אוכלים ומאיכותו מתפקד באופן מיטבי בסביבה ניטראלית(PH7) או בסביבה שמעט בסיסית( דרגת PH 7.2-7.5 ).

לצערנו התזונה המערבית שכוללת מזונות מעובדים,מזונות חסרי ערך תזונתי ושפע של מזונות מן החי היא תזונה שיוצרת בגוף שלנו תגובה חומצית.חומציות קלה בדם אם כן היא תופעה נפוצה בתרבות של מדינות המערב.

הדם שלנו שמתפקד כפי שצוין באופן מיטבי בסביבה שהיא מעט בסיסית מגייס את הגוף לעזרתו על מנת למתן את חומציותו.

כיצד הגוף מסייע לנטרול חומציות הדם?

בגופנו יש מספר מערכות שתפקיד מרכזי שלהם הוא איזון רמת החומציות בדם.

מערכות אלו כוללות מערכות כמו מערכת בופר שהינה מערכת לאיזון החומציות בדם, הכליות שמסלקות את החומציות דרך השתן, הריאות שמסלקות את החומציות דרך מערכת הנשימה והעור שמסייע לאיזון החומציות דרך הזיעה.

אם כן אז למה עלינו לשנות את התזונה שלנו לתזונה פחות חומצית?

לאורך זמן מתחיל בגופנו תהליכי שחיקה בשל העומס הרב שמוטל על המערכות שמאזנות את חומציות הדם.

שחיקה זו מובילה למגוון רחב של מחלות שהבסיס להיווצרותם הוא עודף חומציות בדם שלא טופלה בזמן.

בעיות נפוצות בשל תזונה חומצית הם:

  1. בעיית כליות עומס רב על הכליות מביא לשחיקתם ולהרס. בנוסף הגוף משתמש במינרל סידן שמהווה מינרל בסיסי לצורך נטרול החומציות מה שיכול לגרום להיווצרות אבנים בכליות.

 

  1. . דלדול מסת העצם– כאשר מערכות הגוף שמסייעות לאיזון החומציות בדם נשחקות הגוף פונה לאיברים נוספים שיכולים לסייע לו בתהליך איזון החומציות. איבר מרכזי שמסייע לאיזון החומציות הוא העצם שמכיל סידן-מינרל בסיסי. העצם מתפרקת על מנת לסייע לגוף לאזן את חומציות הדם והתוצאה היא דלדול מסת העצם.

 

  1. מינרלים בסיסים נוספים שעוזרים לאיזון החומציות הם: מגנזיום ואשלגן. שימוש מוגבר במינרלים אלו יכול לגרום למחסור שלהם שנחוץ לתפקודי גוף נוספים כמו איזון לחץ הדם. התוצאה: עלייה בלחץ הדם.

 

  1. הרס שריר- רקמת השריר מכילה ריכוז גבוה של חומצה אמינית גלוטמין. תוצר הפירוק של הגלוטמין הוא בסיסי ועל כן מסייע בנטרול חומציות יתר בדם.

 

  1. השמנה- תהליכי חילוף החומרים באים מתרחשים בסביבה בסיסית. סביבה חומצית מונעת חילוף חומרים תקין בשל מחסור בחמצן. כתוצאה מכך ישנה הצטברות של חומרי פסולת ורעלים בתאים שגורמים לנו להשמין.

 

  1. חולשה במערכת החיסון- דם חומצי מהווה מקום אידיאלי לחדירת מזהמים ופטריות שמחלישים את המערכת החיסונית וגורמים לנו למחלות שונות כמו: שפעת,חולשה,עייפות כרונית,הצטננות ואפילו גידולים סרטניים.

בנוסף חומציות יתר בדם מגדילה סיכוים לחלות בגאוט, מחלות פרקים,מחלות לב, מחלות עיכול,קנדידה,עייפות וכאבי ראש,נשירת שיער,דיכאון ובעיות עור.

יש לזכור שמלבד התזונה שמהווה מרכיב מרכזי שמשפיע על חומציות הדם ישנם

גורמים נוספים שמעלים את חומציות הדם:

*סטרס

*תרופות כגון: אנטיביוטיקה,נוגדי אלרגיה, תרופות פסיכיאטריות, מדללי דם,משככי כאב, תרופות לדלקות בשתן.

*עודף פ"ג.

*עישון

הטיפול הנטורופתי בעודף חומציות בדם כולל מספר עקרונות מרכזים:

1.שינוי תזונתי– יש לצמצם צריכת מוצרים מן החי כגון מוצרי בשר,דגים,חלב וביצים. יש להימנע משתית תה ,קפה וקולה. אסור לאכול פחמימות פשוטות וסוכרים. יש לשלב מזונות יוצרי בסיסיות שהם ברובם פירות,ירקות ואגוזים ומזונות ניטרליים כגון קטניות.

2.טיפול בסטרס באמצעות טכניקות מגע כגון:שיאצו, עיסוי,רפלקסולוגיה ושילוב כלים כמו :דמיון מודרך ,פרחי באך וטיפול באמצעות שמניים אתריים.

3.במידת הצורך שילוב של תוספי תזונה נוגדי חמצון לדוגמא: סלניום, וויטמין E, קו-אנזים q10 ,ויטמין C .

4.בניית תוכנית כושר ופ"ג מאוזנת ומותאמת לרמתו של האדם על ידי נטורופת בעל הכשרה בתחום הכושר והאימון הגופני.

5.שילוב של צמחי מרפא בעלי תכונות נוגדות חמצון כמו: גדילן,ארטישוק,שכיסנדרה,תלתן אדום ועוד.

אז כפי שהבנתם הגוף שלנו מבצע את חילוף החומרים בצורה הטובה ביותר בגוף שהוא בסיסי.

גוף בסיסי הוא גוף שמקבל תזונה בסיסית.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*